Autorización de las ayudas estatales en el marco de las disposiciones de los artículos 87 y 88 del Tratado CE Casos con respecto a los cuales la Comisión no presenta objeciones

SectionAuto
Issuing OrganizationComisión de las Comunidades Europeas

(9) De Commissie is van mening dat zij bij de toepassing van deze bepaling moet nagaan of de betrokken lidstaat alle nodige maatregelen heeft genomen om de potentiºle inschrijvers te wijzen op de mogelijkheid van ontwikkelingssteun voor het betrokken contract.

(10) Volgens de door de Nederlandse autoriteiten medegedeelde gegevens, is de ontwikkelingssteun verleend op grond van een algemene regeling die ondernemingen in de gelegenheid stelt hun exportprojecten naar ontwikkelingslanden in te dienen. In het onderhavige geval heeft de werf Damen Shipyards een beroep gedaan op deze regeling, maar is het specifieke project op geen enkele wijze onder de aandacht van andere werven gebracht. Er bestaat daarom twijfel of aan de in artikel 3, lid 5 vervatte voorwaarden van een Ðopenbaar aanbod is voldaan.

(11) In dit stadium bestaat er daarom twijfel over de verenigbaarheid van de steun met de verordening.

(12) Gelet op de bovenstaande overwegingen verzoekt de Commissie Nederland in het kader van de procedure van artikel 88, lid 2 van het EG-Verdrag binnen ØØn maand vanaf de datum van ontvangst van dit schrijven zijn opmerkingen te maken en alle dienstige inlichtingen te verstrekken voor de beoordeling van de steunmaatregel.

Zij verzoekt uw autoriteiten onverwijld een afschrift van deze brief aan de potentiºle begunstigde van de steunmaatregel te doen toekomen.

(13) De Commissie wijst Nederland op de schorsende werking van artikel 88, lid 3 van het EG-Verdrag. Zij verwijst naar artikel 14 van Verordening (EG) nr. 659/1999 van de Raad volgens hetwelk elke onrechtmatige steun van de begunstigde kan worden teruggevorderd.

(14) Voorts deelt de Commissie Nederland mee, dat zij de belanghebbenden door de bekendmaking van dit schrijven en van een samenvatting ervan in het Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen in kennis zal stellen. Tevens zal zij de belanghebbenden in de lidstaten van de EVA die partij zijn bij de EER-Overeenkomst door de bekendmaking van een mededeling in het EER-supplement van het Publicatieblad in kennis stellen, alsmede de Toezichthoudende Autoriteit van de EVA door haar een afschrift van dit schrijven toe te zenden. Alle bovengenoemde belanghebbenden zal worden verzocht hun opmerkingen te maken binnen een maand vanaf de datum van deze bekendmaking.

(15) Ingeval deze brief vertrouwelijke gegevens mocht bevatten die niet mogen worden bekendgemaakt, wordt u verzocht de Commissie daarvan binnen 15 werkdagen vanaf de ontvangst van dit schrijven in kennis te stellen. Ontvangt de Commissie binnen de vastgestelde termijn geen met redenen omkleed verzoek, dan neemt zij aan dat u ermee instemt dat dit schrijven in zijn geheel wordt gepubliceerd.

Dit verzoek dient bij aangetekend schrijven of bij...

To continue reading

Request your trial

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT